Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a interzis accesul pe teritoriul său a 39 de cetăţeni australieni care lucrează în serviciile de securitate şi apărare

Guman Rights Watch
Rusia steag

Rusia a interzis joi accesul pe teritoriul său a 39 de cetăţeni australieni care lucrează în special în serviciile de securitate şi apărare, în represalii la sancţiunile impuse de Canberra împotriva Moscovei pentru ofensiva sa în Ucraina, relatează AFP.

"În răspuns la decizia oficialilor din Canberra de a impune sancţiuni (...), Rusia adaugă încă 39 de persoane pe lista" persoanelor cărora le este interzis să intre pe teritoriul său, a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Printre aceste persoane se află în special "reprezentanţi ai forţelor de ordine, ai gărzilor de frontieră, precum şi antreprenori din apărare", a adăugat el într-un comunicat.

Pe lista, difuzată de minister, se află în special un adjunct al ministrului de Interne, Marc Ablong, şi şefii de poliţie din mai multe regiuni australiene, potrivit Agerpres.ro.

În iunie, Moscova interzisese deja prezenţa pe teritoriul său a 121 de australieni din aceleaşi motive.

De la începutul ofensivei împotriva Ucrainei, la sfârşitul lunii februarie, Rusia a luat măsuri similare împotriva mai multor sute de personalităţi occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.