Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a intrat în incapacitate de plată a datoriei externe (CNN)

Yahoo Finance
Banca Nationala a Rusiei

Rusia nu şi-a îndeplinit obligaţiile sale externe de plată, oferind deţinătorilor de obligaţiuni ruseşti ajunse la scadenţă plăţi în ruble în loc de dolari, a transmis CNN citând agenţia de rating de credit S&P.

Rusia a încercat să plătească în ruble pentru două obligaţiuni denominate în dolari cu scadenţă pe 4 aprilie, potrivit unui comunicat S&P publicat vineri, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Agenţia a spus că acest lucru echivalează cu o „onorare selectivă”, deoarece este puţin probabil ca investitorii să poată converti ruble în „dolarii, datoraţi iniţial” (potrivit S&P, o neplată selectivă este declarată atunci când o entitate nu îndeplineşte o anumită obligaţie, dar nu şi obligaţiile asumate pentru întreaga datorie).

Moscova are o perioadă de graţie de 30 de zile începând cu 4 aprilie pentru a plăti capital şi dobândă, dar S&P a spus că nu se aşteaptă ca Moscova să le transforme în dolari, având în vedere sancţiunile occidentale care îi subminează „dorinţa şi capacitatea tehnică de a-şi îndeplini obligaţiile”.

Un default valutar complet ar fi primul din Rusia în mai bine de un secol, de când Lenin a renunţat la a mai onora obligaţiunile emise de guvernul ţarist (precum şi obligaţiile pe care Imperiul Ţarist şi le asumase, (inclusiv returnarea Tezaurului Românesc depozitat la Moscova, n.ed.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.