Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a lovit cu rachete infrastructura portuară din Odesa

Odesa port

Rachete ruseşti au lovit marţi seara infrastructura portuară din oraşul Odesa (sudul Ucrainei), a declarat guvernatorul regional, citat de Reuters.

Rusia, care a invadat Ucraina în februarie 2022, şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii portuare de la Dunăre şi de la Marea Neagră după ce s-a retras în iulie dintr-un acord mediat de ONU şi Turcia, care garanta transportul în siguranţă al cerealelor ucrainene, potrivit Agerpres.

"Invadatorii au lovit infrastructura portuară din Odesa. Nu au fost răniţi oameni", a declarat guvernatorul din Odesa, Oleh Kiper, pe contul său de Telegram.

Anterior, comandamentul Sud al armatei ucrainene raportase pe aplicaţia de mesagerie Telegram lovituri în districtul Belgorod-Dnestrovsk din regiunea Odesa cu rachete care au lovit un spaţiu deschis şi clădiri administrative, precizând că Rusia a utilizat în acest atac rachete Kh-31P.

Anterior, agenţia de presă ucraineană RBC anunţase că în regiunea Odesa s-au auzit mai multe explozii, la aproximativ două minute după declanşarea sirenelor de alarmă.

Acordul privind transportul de cereale prin porturile ucrainene de la Marea Neagră, mediat de ONU şi Turcia, nu a mai fost prelungit în iulie când Rusia şi-a declinat participarea, pe motiv că cererea sa de ridicare a sancţiunilor asupra exporturilor sale de cereale şi îngrăşăminte nu a fost satisfacută.

Ucraina a deschis de atunci ceea ce spune că este un coridor umanitar în încercarea de a sparge blocada de facto a Rusiei şi a acuzat Moscova că ţinteşte şi această rută.

Mai multe regiuni ucrainene au fost vizate în cursul nopţii de luni spre marţi de un atac combinat al Rusiei cu drone kamikaze şi rachete balistice. Antiaeriana ucraineană a doborât 9 din cele 10 drone Shahed lansate de Rusia şi o rachetă balistică de tip Iskander-K dintr-un număr de cinci, conform RBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.