Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a propus oficial SUA prelungirea acordului Noul START pentru controlul armelor nucleare

AFP
rusia sua

Rusia a propus oficial Statelor Unite prelungirea cu cinci ani a tratatului START pentru controlul armelor nucleare, Moscova fiind dispusă să accepte chiar şi o prelungire mai scurtă, a declarat miercuri vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat de RIA şi Reuters, anunță AGERPRES.

Citește și: Mega-lovitură! Amenzile vor exploda- Când se va întâmpla asta

Acordul START în vigoare, denumit ''Noul START'', expiră în februarie 2021 şi este ultimul acord major privind controlul armelor nucleare încheiat între Washington şi Moscova. El limitează la 1.550 numărul focoaselor nucleare strategice pe care le poate deţine fiecare dintre cele două mari puteri nucleare.

Rusia avertizase la începutul acestei luni că nu mai este timp suficient pentru ca Washingtonul şi Moscova să poată negocia un acord cuprinzător care să înlocuiască ''Noul START''.

''Am propus Statelor Unite extinderea tratatului cu cinci ani, aşa cum este stipulat în document, sau, dacă nu este agreată de partea americană, atunci pentru o perioadă mai scurtă'', a declarat Riabkov în timpul unei vizite în China. El a adăugat că o prelungire mai scurtă de cinci ani nu este cea mai bună soluţie, însă ar fi ''mai bine decât nimic''.

Citește și: Mihai Fifor șterge pe jos cu Florin Cîțu:’Ne arată cât de prost pregătit este’

Preşedintele american Donald Trump i-a spus în 2017 omologului său rus Vladimir Putin că, în opinia sa, acordul ''Noul START'', semnat de Barack Obama în 2010, nu este o înţelegere bună pentru SUA.

Oficiali americani au declarat că Washingtonul va decide abia anul viitor dacă acceptă sau nu o prelungire a acestui acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.