Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a propus, Ucraina a acceptat! Grup de experți pentru acordul cu UE

ucraina



'Liberalizarea comerţului în urma Acordului de Asociere şi Comerţ Liber Aprofundat dintre Uniunea Europeană şi Ucraina va duce la modificarea condiţiilor comerciale şi de investiţii pe piaţa ucraineană. Deşi scopul urmărit este obţinerea de efecte economice pozitive pentru toate părţile implicate, este posibil ca implementarea unor prevederi să comporte riscuri la adresa relaţiilor economice dintre Rusia şi Ucraina, inclusiv la nivelul operatorilor economici', a declarat comisarul european. 

Astfel, pentru a putea face faţă unor astfel de riscuri şi pentru a crea condiţii favorabile relaţiilor economice şi comerciale, participanţii au căzut de accord să lanseze un mecanism de consultare, concentrat, cu prioritate, pe aspecte precum regulamente tehnice, standarde, norme fito sanitare, sau probleme vamale, care pot apărea la implementarea prevederilor Acordului.

Rusia va înainta partenerilor o lista de probleme, care va conţine eventuale riscuri, până la 20 iulie 2014. Pe baza acestei liste, vor avea loc consultări bilaterale la nivel de experţi, în scopul de a face schimb de opinii şi de a căuta soluţii posibile pentru astfel de preocupări / riscuri. Experţii au misiunea de a elabora un raport preliminar până la 1 septembrie 2014, a informat un comunicat al Comisiei.

Părţile au fost de acord să se întâlnească din nou pe 12 septembrie, la Bruxelles, pentru a analiza concluziile grupului de experţi.

Reprezentanţi ai Comisiei Europene, Ucrainei şi Federaţiei Ruse s-au întâlnit vineri după-amiază la Bruxelles, pentru consultări la nivel politic cu privire la punerea în aplicare a Acordului de asociere UE-Ucraina, semnat la 27 iunie. Trilaterala urmează discuţiilor dintre preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, Petro Poroşenko şi Vladimir Putin, la jumătatea lunii iunie. Delegaţiile au fost conduse de către comisarul european pentru comerţ, Karel De Gucht, ministrul de Externe ucrainean, Pavlo Klimkin, şi ministrul rus pentru Dezvoltare Economică, Aleksei Uliukaev.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.