Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a sancționat cu amendă postul Radio Free Europe

rferl.org
Radio Europa Liberă

Rusia a decis miercuri să amendeze postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) pentru încălcarea legii sale privind 'agenţii străini', informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Autoritatea rusă pentru supravegherea comunicaţiilor - Roskomnadzor - a anunţat că RFE/RL va plăti o amendă de 11 milioane de ruble (150.000 de dolari) pentru că nu s-a identificat drept 'agent străin' în publicaţiile sale, aşa cum prevede legea rusă.

Rusia a clasificat RFE/RL drept 'agent străin' în anul 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio ca reacţie la ceea ce Moscova consideră a fi presiunile inacceptabile la care sunt supuse media ruse în SUA.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Postul Radio Free Europe/Radio Liberty, care este sponsorizat de SUA, a mai fost amendat în ultimele săptămâni, în ceea ce criticii susţin că este o încercare a Rusiei de a-i obstrucţiona activitatea sau chiar de a-l alunga din ţară.

Şeful Serviciului rus al RFE/RL, Andrei Shary, a declarat pentru agenţia de presă RIA că va contesta ultima amendă. ''Am avut audieri în instanţă de trei ori într-o săptămână şi am fost amendaţi de fiecare dată. Compania consideră că acest lucru este incorect. Vom face apel la fiecare decizie a tribunalului'', a spus el.

În virtutea legii privind 'agenţii străini', autorităţile ruse pot clasifica drept 'agenţi străini' organizaţii neguvernamentale şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului percepute ca primind finanţare externă pentru activitate politică. Acestor entităţi li se cere să ataşeze menţiunea 'agent străin' pe publicaţiile lor şi să-şi declare cheltuielile şi finanţările.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.