Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a suspendat temporar acordul bilateral semnat cu Polonia, privind micul trafic de frontieră

telegraph.co.uk
vladimir putin

Cozi imense de maşini s-au format luni la graniţa ruso-poloneză după ce Moscova a suspendat temporar, din această zi, micul trafic de frontieră cu Polonia, ca răspuns la o măsură similară anunţată sâmbătă de Varşovia în contextul summitului NATO, preconizat să aibă loc în 8 şi 9 iulie în capitala poloneză, şi al Zilelor Mondiale ale Tineretului, programate între 27 şi 31 iulie, la Cracovia, relatează agenţia de presă rusă TASS, citând postul de televiziune polonez TVN 24. 

"Stăm şi aşteptăm. Oamenii sună permanent la ambasadă, la Varşovia. Aici nu există condiţii pentru a sta la coadă prea mult timp", citează postul de televiziune afirmaţia unuia dintre şoferii de TIR intervievaţi, potrivit TASS, citat de agerpres.ro.

Iohannis, mesaj de Ziua Independeței SUA: Happy 4th of July! Happy Independence Day


În partea rusă a graniţei cu Polonia, coada formată depăşea luni 1,5 km şi creştea neîncetat, iar timpul de aşteptare ajunsese la 20 de ore. De fapt, cozile au început să se formeze de duminică, chiar dacă guvernul polonez informase că suspendă micul trafic de frontieră începând de luni, 4 iulie. 

În 2012, guvernele Rusiei şi Poloniei au semnat un acord bilateral privind micul trafic de frontieră care prevede o procedură simplificată de trecere a graniţei polonezo-ruse. Aceasta permite unui milion de locuitori din enclava rusă Kaliningrad şi locuitorilor din zona de frontieră din nord-estul Poloniei să treacă graniţa fără vize.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.