Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a trebuit să recunoască: Câți soldați ruși au fost uciși de ucraineni într-o lună de război

www.twitter.com
bloc Kiev

Rusia a recunoscut vineri că a înregistrat 1.351 de morţi în armata sa de la începutul ofensivei militare în Ucraina în urmă cu o lună, acuzând ţările occidentale că fac o "greşeală" atunci când livrează arme Kievului, relatează AFP.

"În timpul operaţiunii militare speciale, 1.351 de militari au fost ucişi şi 3.825 răniţi", a declarat adjunctul şefului statului major rus, Serghei Rudskoi, în cadrul unui briefing de presă.

Precedentul bilanţ oficial al Moscovei, care datează din 2 martie, era de 498 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina. Kievul, la rândul său, vorbeşte despre pierderi mult mai grele ale armatei ruse, scrie agerpres.ro.

Rudskoi a calificat de asemenea drept "mare greşeală" livrarea de arme Kievului de către ţările occidentale. "Asta prelungeşte conflictul, creşte numărul de victime şi nu va avea nicio influenţă asupra rezultatului operaţiunii", a declarat el.

El a adăugat că Rusia "va răspunde în consecinţă" dacă NATO va institui o zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei, ceea ce Kievul solicită fără succes de mai multe săptămâni.

În acelaşi timp, Rusia a primit 419.736 de refugiaţi din Ucraina de la începutul operaţiunii sale, potrivit lui Mihail Mizinţev, director al Centrului naţional rus pentru coordonarea apărării, în cadrul aceluiaşi briefing.

"Armata rusă va continua să desfăşoare această operaţiune militară specială până când toate obiectivele vor fi atinse", a afirmat la rândul său purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konaşenkov.

Mai devreme guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a anunţat moartea comandantului de brigadă al Flotei ruse a Mării Negre, Alexei Şarov, care a fost ucis în timpul luptelor din Mariupol, un port strategic la Marea Azov, potrivit EFE. Guvernatorul afirmase anterior că în acelaşi oraş a murit şi comandantul adjunct al Flotei Mării Negre, căpitanul de rang I Andrei Palii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.