Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia a trimis bombardiere deasupra Mării Japoniei

bombardier B-1

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a declarat că două bombardiere strategice ruse au patrulat deasupra apelor neutre din Marea Japoniei, au relatat marţi agenţiile de presă ruse, în timp ce Coreea de Sud a afirmat că avioanele ruse au intrat în zona sa de identificare pentru apărare aeriană, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Zborul a durat în jur de şapte ore, pe anumite segmente ale rutei lor cele două avioane fiind escortate de avioane F-16 ale forţelor aeriene sud-coreene, au menţionat media ruse.

În ultimii ani, avioane ruse şi chineze au intrat deseori în zona de identificare pentru apărare aeriană a Coreei de Sud.

Spre deosebire de spaţiul aerian, o zonă de identificare pentru apărare aeriană (ADIZ) este o zonă unde ţările pot cere unilateral ca un avion străin să ia măsuri speciale pentru a se identifica, în scopul prevenirii unor accidente. Nicio lege internaţională nu guvernează o ADIZ.

Rusia nu recunoaşte zona de identificare pentru apărare aeriană a Coreei de Sud.

De partea sa, China afirmă că zona respectivă nu este spaţiu aerian teritorial şi că toate ţările trebuie să se bucure de libertate de mişcare acolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.