Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană: Rusia a trimis în Marea Neagră două submarine înarmate cu rachete Kalibr

eurasiantimes.com
kalibr

Armata rusă a trimis în Marea Neagră două submarine înarmate cu până la opt rachete de croazieră de tip Kalibr, raportează, duminică, Forțele de Apărare "Sud" din Ucraina, conform Rador Radio România.

Armata ucraineană precizează că Rusia are în Marea Neagră opt ​​nave aflate în serviciu de luptă. În acest context, militarii îi îndeamnă pe cetățeni să fie atenți la semnalele de avertizare aeriană şi să se îndrepte rapid spre adăpost, în caz de pericol.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a declarat că Rusia are aproximativ 900 de rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune.

Potrivit acestuia, Rusia produce aproximativ 100 de rachete pe lună. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei a atras atenția și asupra faptului că invadatorii folosesc acum puține rachete de tip Kalibr.

În perioada 29 decembrie - 8 ianuarie, trei astfel de rachete au fost folosite în timpul bombardamentelor asupra Ucrainei. Potrivit lui Ihnat, ruşii lovesc în principal cu rachete balistice, în timp ce Ucraina are "nu prea multe mijloace care să poată distruge rachetele balistice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.