Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuză direct Marea Britanie de boicotarea negocierilor de pace cu Ucraina: A fost ratată o ocazie unică. Să răspundă guvernul britanic public de ce

http://www.ukmarriagevisa.com
Rusia Marea Britanie

Autoritățile britanice ar trebui să răspundă la întrebările incomode cu privire la întreruperea negocierilor de pace privind Ucraina pe fondul dezvăluirilor făcute de șeful fracțiunii partidului pro-prezidențial "Slujitorul Poporului" din Rada Supremă, David Arahamia, se precizează într-un comunicat al Ambasadei Rusiei la Londra.

"Este evident că atingerea unei soluții negociate a fost ratată cu o contribuție semnificativă din partea Regatului Unit, care a avut consecințe tragice pentru statalitatea ucraineană, economie și populație. Nu ar vrea Guvernul britanic să comenteze acuzațiile lui Arahamia?" - se spune în comunicatul difuzat de TASS și preluat de Rador Radio România.

Într-un interviu acordat recent canalului de televiziune ucrainean "1+1", Arahamia, ca răspuns la o întrebare despre motivul pentru care Kievul a refuzat negocierile cu Federația Rusă în 2022, a declarat:

"Când ne-am întors de la Istanbul, a sosit Boris Johnson (premierul britanic la acel moment - nota TASS) la Kiev și a spus că nu vom semna nimic cu ei și "să ne luptăm".

Amintim că primele negocieri între Federația Rusă și Ucraina după începerea operațiunii militare speciale au avut loc la începutul lunii martie 2022, în Republica Belarus, dar nu au adus rezultate tangibile.

Pe 29 martie 2022 a avut loc următoarea rundă de negocieri la Istanbul, când Moscova a primit pentru prima dată din partea Kievului principiile unui posibil viitor acord consemnate pe hârtie.

Acesta a inclus, printre altele, obligații privind statutul neutru, de nealiniat al Ucrainei și refuzul acesteia de a desfăşura militari și arme străine, inclusiv arme nucleare, pe teritoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.