Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia acuzații cutremurătoare la adresa SUA: Prețul trădării kurzilor de către americani

Administrația de la Kremlin a transmis miercuri că Washingtonul i-a trădat și abandonat pe kurzii sirieni și încurajează forțele kurde să se retragă de la granița turco-siriană, respectând acordul semnat de Moscova și Ankara, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a anunțat miercuri pentru agenția rusă de știri semnarea unui acord între Rusia și Turcia în urma căruia forțele militare ale celor două state se vor localiza în nord-estul Siriei pentru a-i îndepărta pe militanții kurzi, și armamentul lor, de la granița cu statul turc.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

Peskov le-a acuzat pe Statele Unite, în cadrul aceluiași comunicat, de încurajarea kurzilor în a rămâne localizați în apropierea graniței turco-siriene și în a continua conflictul cu forțele militare ale Ankarei.

„Statele Unite au fost cei mai apropiați aliați, din ultimii ani, ai kurzilor. Dar, în final i-au abandonat pe kurzi și, în esență, i-au trădat”; „acum, americanii preferă să-i lase pe kurzi la granița cu Turcia și să-i forțeze, aproape, să se lupte cu turcii”, a declarat Dmitri Peskov.

Dacă forțele kurde nu se vor retrage de la granița turcă, în conformitate cu acordul semnat de Moscova și Ankara, forțele siriene și cele ruse implantate în zona conflictuală se vor retrage, lăsându-i pe kurzi sub atacul direct al turcilor, a avertizat purtătorul de cuvânt de la Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.