Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: 'SUA nu îşi îndeplinesc angajamentele prevăzute de acordul de încetare a focului din Siria'

Siria Alep

Armata rusă i-a acuzat joi pe rebelii sirieni sprijiniţi de Statele Unite ale Americii că încalcă acordul de încetare a focului instituit în Siria, relatează DPA.

'Numai armata siriană respectă armistiţiul', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konaşenkov, citat de agenţia de presă TASS.

Citește și: ONU avertizează: Un nou val de migranți pregătiți să vină în Italia

Totodată, armata rusă a acuzat Statele Unite că nu îşi îndeplinesc angajamentele prevăzute de acordul de încetare a focului din Siria, deoarece nu fac suficiente presiuni asupra rebelilor să se distanţeze de jihadişti, relatează AFP.

'Se pare că obiectivul 'perdelei de fum verbale' a Washingtonului este acela de a ascunde faptul că nu îşi îndeplineşte partea sa de angajamente, în primul rând cu privire la separarea rebelilor moderaţi de terorişti', a afirmat Igor Konaşenkov, într-un comunicat în care critică scepticismul anumitor oficiali americani cu privire la cooperarea dintre cele două ţări.

'În cea de-a treia zi (a armistiţiului), numai armata siriană respectă încetarea focului. În acelaşi timp, opoziţia moderată sprijinită de SUA a crescut numărul atacurilor asupra cartierelor rezidenţiale', a adăugat el.

Potrivit generalului Igor Konaşenkov, Rusia şi-a 'respectat din primul minut angajamentele privind regimul de încetare a focului pe teritoriul sirian'.

Mai mulţi oficiali americani şi-au exprimat îndoielile cu privire la respectarea de către Moscova a acordului negociat săptămâna trecută între secretarul de stat american John Kerry şi omologul său rus Serghei Lavrov.

Conform termenilor acordului, forţele americane sunt de acord să colaboreze în Siria cu armata rusă dacă armistiţiul instituit luni va fi respectat timp de o săptămână, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.