Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ACUZĂ Statele Unite ale Americii de 'VÂNZAREA cetățenilor ruși' la nivel internațional

putin trump

Ambasada Rusiei în Statele Unite a condamnat miercuri comportamentul Washingtonului în raport cu cetățenii ruși, acuzându-l de „vânarea” acestora și a lansat un „protest diplomatic”, după ce Israelul a extrădat un hacker rus americanilor, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.ro

Reacția autorităților ruse urmează unui comunicat transmis de Departamentul american de Justiție, potrivit căruia Alexei Burkov, de origine rusă, a ajuns în fața unei instanțe americane după ce Israelul, unde era arestat din 2015, l-a extrădat, trimițându-l Statelor Unite.

Citește și: Copii români au aderat la fenomenul Baby Gang în Italia: 'Până când nu tragi cu arma, nu simți nimic'

Burkov, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat de numeroase infracțiuni, incluzând fraudă electronică, intruziuni în interiorul calculatoarelor, furt de identitate și spălare de bani, care au vizat, conform autorităților de la Washington, cetățenii americani. Bărbatul de origine rusă a negat aceste acuzații și a întreprins, de-a lungul ultimilor ani, eforturi însemnate pentru a evita extrădarea către Statele Unite.

Ambasada statului rus în Statele Unite a condamnat extrădarea acestuia și a declarat un protest diplomatic față de comportamentul americanilor care vânează naționalii ruși. „Acțiune (de protest) decisivă a fost realizată în legătură cu demararea de către Washington a unei vânători asupra cetățenilor noștri din toată lumea”, a transmis Ambasada, în cadrul unei postări publice. „Într-o notă (de protest) trimisă Departamentului de Stat noi cerem părții americane să își observe obligațiile stricte ale relațiilor sale bilaterale curente”, a mai comunicat instituția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.