Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, acuzată că a folosit bombe cu fosfor asupra unei localități din regiunea Zaporojie: 'Această muniție incendiază absolut tot ceea ce poate să ardă'

Adevarul.ro
bombe cu fosfor

Ocupanții ruşi au acoperit cu un nor de particule cu fosfor o localitate, după ce au folosit bombe cu fosfor într-un atac lansat asupra unei localităţi din regiunea Zaporijjia, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina.

Trupele ruse au lansat muniţie cu fosfor asupra unuia dintre satele din regiunea Zaporijjia. În urma atacului, mai multe case și o școală au ars, precizează Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la un comunicat postat de Brigada de apărare antiteroristă Zaporijjia pe Facebook.

În contact cu oxigenul, fosforul eliberează un nor de particule şi are efecte brutale asupra oamenilor.

"Această muniție incendiază absolut tot ceea ce poate să ardă. Civilii au de suferit cel mai mult, din cauza muniţiei cu fosfor. Mai multe case și o școală au fost incendiate", se specifică în comunicat, potrivit Rador.

După cum a precizat Anatoli Kurtev, secretarul Consiliului orăşenesc local Zaporijjia, în ultimele 24 de ore, rușii au lansat atacuri, folosind tancurile, lansatoarele de mină și artileria în apropierea localităţilor Mikilska, Precistivka, Neskucne, Novomikolaivka, Vremivka, Temirivka și Olihivske.

Amintim că Forțele Armate ale Ucrainei au ucis pe frontul de sud 58 de invadatori ruşi și au distrus aproape 80 de unități de tehnică şi echipamente inamice.

În total, 400 de invadatori ruși au fost lichidați în ultimele 24 de ore în războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.