Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ajută financiar Cuba, țară comunistă, cu 38 de milioane de euro pentru armată

Vladimir Putin

Rusia a aprobat acordarea unui împrumut de 38 de milioane de euro pentru sectorul Apărării din Cuba, a informat Dmitry Shugayev, şeful Serviciului Federal Rus pentru Cooperarea Militară şi Tehnică, scrie Reuters. Acordul a fost anunţat iniţial în noiembrie după ce preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său cubanez, Miguel Diaz-Canel, la Moscova, informează News.ro.

Citește și: Jens Stoltenberg, tranșant cu Germania: 'Trebuie să investim mai mult în securitate'

Acum a fost finalizat acordul de către Rusia, a informat Shugayev într-un interviu publicat în ziarul rus Kommersant. Kommersant a informat anterior că Moscova plănuieşte să acorde Cubei un împrumut pentru achiziţionarea de tancuri, vehicule armate şi, posibil, elicoptere.  Cuba, o ţară comunistă, este un aliat apropiat al Venezuelei, unde preşedintele Nicolas Maduro este supus unor presiuni din partea opoziţiei şi a comunităţii internaţionale pentru a demisiona.

În interviu, Shugayev a precizat că Rusia este îngrijorată de criza din Venezuela şi nu ia în considerare modificarea cooperării cu Caracas. Conform lui Shugayev, cooperarea cu Venezuela priveşte doar armele care au fost furnizate deja şi ajutorarea Caracasului în a construi facilităţi militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.