Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia AMENINȚĂ că Europa s-ar putea întoarcerea la perioada Războiului Rece

s-400 rachete

Abordarea conflictuală a Alianţei Nord-Atlantice faţă de Rusia riscă să genereze o nouă cursă a înarmării, afirmă Aleksandr Gruşko, adjunct al ministrului rus al Apărării, avertizând că situaţia Europei ar putea fi asemănătoare cu cea din perioada Războiului Rece, informează mediafax.

"Astăzi, trebuie să înţelegem clar că, dacă NATO revine la această abordare, dacă prioritizează izolarea Rusiei în activităţile militare, atunci practic aduce, sau încearcă să aducă, Europa în perioada Războiului Rece", a declarat Aleksandr Gruşko în cadrul unei conferinţe organizate de Forumul Valdai.

Politicile NATO ar putea conduce la o "situaţie extrem de complicată, la o cursă a înarmării, care va fi foarte greu de depăşit chiar dacă există voinţa politică şi condiţiile corespunzătoare. În prezent, pentru noi este clar că relaţiile dintre Rusia şi NATO nu pot reveni la normalitate dacă NATO nu abandonează actuala politică a confruntării", a subliniat Gruşko.

Citește și: Contribuție de milioane de lei cu fonduri europene! Ce achizitie vrea să facă Municipiul București

Administraţia Vladimir Putin a condamnat decizia preşedintelui Donald Trump privind eventuala retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). În acest context, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a îndemnat aliaţii Statelor Unite să nu devină "rampe de lansare a rachetelor americane". Mihail Gorbaciov a amintit că Tratatul INF şi seria de Tratate pentru Reducerea Armamentului Strategic (START) au facilitat diminuarea substanţială a numărului bombelor atomice ruse şi americane.

Ţările europene care găzduiesc sisteme de rachete americane vor deveni ţinte ale Rusiei în cazul unui război, a avertizat preşedintele Vladimir Putin.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). Liderul de la Casa Albă susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului. Kremlinul a avertizat că situaţia riscă să devină "periculoasă".

Uniunea Europeană a avertizat Administraţia Donald Trump că decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), semnat cu Rusia, va genera "instabilitate" şi o "cursă a înarmării", cu efecte asupra ţărilor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.