Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia amenință cu extinderea războiului: 'Moldova se apropie să devină complice al Ucrainei. Occidentul are grijă de ea pentru rolul celei de-a doua Ucraine'

insider.com
moldova-rusia

Conducerea din Republica Moldova se apropie de complicitatea directă cu Ucraina, urmând exemplul Occidentului, a acuzat miercuri la un briefing purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"Occidentul colectiv, prin mâinile regimului de la Kiev, trage în mod activ Moldova în conflictul din Ucraina și chiar mai mult - având grijă de ea pentru rolul celei de-a doua Ucraine", a spus ea. „Din păcate, Chișinăul oficial cedează acestor trucuri, iar problema nu se mai limitează la zel în discutarea așa-numitei agresiuni neprovocate a Moscovei și îndemnuri în solidaritate nelimitată cu regimul de la Kiev. Autoritățile moldovenești sunt din ce în ce mai aproape de a deveni complice direct al autorităților criminale de la Kiev, în timp ce își pun propria populație ostatică”, a spus Zaharova, potrivit TASS.

Hubul logistic a înfuriat Moscova

Ea a atras atenția asupra declarațiilor "despre disponibilitatea Moldovei de a deveni" hub logistic "pentru teritoriile din sud-estul Ucrainei". "Orice politician sau om de stat sănătos, și doar o persoană care nu este indiferentă la ceea ce se întâmplă, nu va dori niciodată ca țara sa să devină o rampă de lansare pentru ostilități în viața sa", a spus ea. „Aici, însăși conducerea Moldovei se sugerează, invită, cheamă pe teritoriul său tot felul de necazuri și nenorociri. Ei propun, de asemenea, trimiterea unui grup de ingineri moldoveni pentru a participa la deminarea teritoriului Ucrainei".

NATO și UE, o altă problemă spinoasă

"În același timp, interacțiunea Republicii Moldova cu NATO și Uniunea Europeană în domeniul politico-militar este în creștere, militarizarea țării continuă", a continuat diplomatul rus. „În acest context, este promovată activ ideea oportunității abandonării statutului de neutralitate permanentă consacrat în constituția acestui stat, care se presupune că nu corespunde realităților internaționale actuale. Desigur, acest lucru nu poate decât să provoace îngrijorare."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.