Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia AMENINȚĂ cu riposta la exercițiile militare comune ale SUA și NATO din Europa: 'Nu putem ignora'

NATO

Rusia va adopta măsuri de răspuns la exerciţiul Defender-Europe 20 planificat în primăvară în Europa, dar într-un asemenea mod încât să nu genereze riscuri inutile, a declarat marţi ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-o întâlnire cu echipa redacţională a semioficiosului Rossiiskaia Gazeta, potrivit agenţiei de presă TASS, anunță AGERPRES.

'Bineînţeles, vom reacţiona', a spus şeful diplomaţiei ruse, întrebat dacă Moscova va reacţiona în vreun fel. 'Nu putem ignora procesele care provoacă o mare îngrijorare, dar vom răspunde într-o astfel de manieră încât aceasta să nu creeze riscuri inutile', a adăugat ministrul rus.

Citește și: VIDEO CONTRE live între ministrul Justiției și premier pe alegerea președinților de CJ! Predoiu: Să fie trimis în Parlament

În opinia sa, cei care organizează astfel de exerciţii, 'total nejustificate', 'doresc să provoace măsuri de ripostă pentru ca tensiunile să escaladeze în continuare'.

În acelaşi context, el a subliniat că toate măsurile de răspuns luate de Rusia se vor desfăşura pe teritoriul ei şi nu pe teritoriul altor ţări.

În plus, Lavrov a atras atenţia asupra faptului că exerciţiile Defender-Europe 20 au fost declarate ca fiind americane, cu invitarea partenerilor din NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări luni că exerciţiul Defender-Europe 20, care va avea loc în lunile mai şi iunie ale acestui an, nu vizează Rusia, potrivit AFP.

Citește și: CIRC DIPLOMATIC! Ambasada României din Londra e ACUZATĂ că nu și-a plătit chiria: datoriile se ridică la 75.000 de lire sterline

Exerciţiile Defender 2020 vor fi cele mai mari manevre americane din ultimii 25 de ani în Europa. Circa 37.000 de militari soldaţi din 18 ţări urmează să participe la acest exerciţiu, care se va desfăşura în special în Germania, Polonia şi ţările baltice, potrivit agenţiei franceze de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.