Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se simte amenințată de soldații NATO din flancul Estic! Lavrov: Încalcă promisiunile anterioare privind dezvoltarea teritoriului fostei Uniuni Sovietice

TASS
serghei lavrov

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că planurile NATO de a declara Rusia o "amenințare directă" în urma viitorului summit nu este nimic nou, Rusia fiind mult timp declarată dușmană a Alianței într-o formă sau alta.

"În ceea ce privește planurile care se pregătesc pentru summitul NATO de a ne declara o amenințare, China să o declare o provocare sistemică - ei bine, ei iubesc aceste cuvinte, dar esența nu se schimbă din aceasta: cu mult timp în urmă, înainte de orice convocare a NATO, Rusia a fost declarată dușman, într-un fel sau altul", a declarat el într-o conferință de presă la Ashgabat, comentând, în special, planurile NATO de a declara Rusia o amenințare, relatează Interfax.

Lavrov a menționat că pentru Moscova "acest lucru nu este surprinzător" și "nu va aduce nimic nou în politica practică a Statelor Unite și a sateliților săi".

"Creșterea anunțată a forțelor armate de pe flancul estic al NATO, cred, la 200.000 de militari sau mai mult, acest lucru a fost planificat indiferent de ceea ce va fi scris în documentele care vor fi adoptate la Madrid. Acest lucru a fost anunțat cu mult timp în urmă, aceasta este o continuare a celor mai inacceptabile, încălcând toate promisiunile anterioare ale liniei NATO privind dezvoltarea teritoriului fostei Uniuni Sovietice, linia de abordare a alianței, infrastructura sa militară aproape de granițele sale rusești", a declarat Lavrov. "Nu ne surprinde. Și dacă cuvintele noastre, argumentele noastre sunt complet ignorate cu aroganță - și acum acesta este un fapt stabilit - atunci, desigur, vom trage concluzii cu privire la modul de a continua să facem afaceri cu vecinii noștri occidentali de pe această planetă", a declarat ministrul rus.

Vezi și: Anunțul care o să îl sperie pe Vladimir Putin: NATO strânge peste 300.000 de militari

Summitul NATO va avea loc în perioada 28-30 iunie la Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.