Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță că vrea menţinerea Tratatului INF

rusia vs sua
Rusia va prezenta în Adunarea Generală ONU un proiect de rezoluţie în sensul menţinerii Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), după decizia SUA de retragere din acest acord, a anunţat joi Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, informează Mediafax.
"Astăzi, Federaţia Rusă va prezenta un proiect de rezoluţie în sensul menţinerii Tratatului INF; proiectul va fi depus la o comisie a Adunării Generale ONU. Vom vedea cum reacţionează ţările, inclusiv aliaţi ai SUA, la această propunere", a declarat Serghei Riabkov, citat de agenţia Tass.
Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a anunţat sâmbătă seară preşedintele Donald Trump. Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri. Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.