Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță DEZASTRUL: Peste 2.000 de militanți teroriști sunt concentrați ACOLO

putin islamisti

Peste 2.000 de militanţi sunt concentraţi la Alep, cel mai mare oraş din Siria, situat în nordul ţării, a anunţat sâmbătă Centrul rus pentru monitorizarea încetării focului în Siria, potrivit Reuters.

''Peste 2.000 de militanţi din diferite organizaţii teroriste şi grupări ale aşa-numitei 'opoziţii moderate' sunt concentrate în regiunea Sheikh Maqsoud'', a menţionat această instituţie, într-un comunicat de presă.

Citește și: O profesoară a fost ruptă în bătaie, în curtea școlii, în fața elevilor, de iubitul gelos, profesor și el / VIDEO

Centrul rus pentru monitorizarea încetării focului în Siria a citat declaraţiile unor civili conform cărora grupări formate parţial din din militari turci au fost semnalate la nord de Alep.

În cursul dimineţii zilei de sâmbătă, armata siriană a pătruns în provincia Raqqa (nord) după ce a avansat în cadrul unei mari ofensive, susţinută de ruşi, împotriva militanţilor Statului Islamic (SI), potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Citește și: S-a descoperit ce se întâmplă în creierul celui care crede în Dumnezeu

Loviturile aeriene puternice ale ruşilor au vizat vineri teritoriul controlat de către jihadiştii SI în zonele estice ale provinciei Hama, în apropiere de graniţa cu provincia Raqqa, şi armata siriană a ajuns la marginea acestei provincii.

Oraşul Raqqa, situat mai la est, este capitala de facto a grupării Stat Islamic în Siria şi, împreună cu oraşul Mosul din Irak, reprezintă ultima ţintă a celor care încearcă să distrugă gruparea jihadistă.

Armata siriană fusese alungată din provincia Raqqa în august 2014, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL în învățământ: O profesoară de engleză a rămas gravidă cu elevul său de doar 13 ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.