Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunță exerciții militare de amploare

armata romana

Ministerul rus al Apararii a anuntat luni exercitii de amploare speciale în sase regiuni ale Federatiei Ruse, implicând peste 6.000 de militari si 750 de echipamente, si, în premiera, în Arctica, relateaza agentiile de presa TASS si RIA Novosti.

'În conformitate cu planul pregatirii de lupta a fortelor armate ruse, aplicatii speciale de amploare încep la 24 august vizând (...) toate grupurile de trupe', se mentioneaza într-un comunicat al ministerului.

Actiuni practice sunt prevazute în perioada 24-29 august în sase regiuni ale Federatiei Ruse, pe teritoriul districtelor militare Vest si Centru.

În acelasi timp, pentru prima oara, Rusia a început luni exercitii navale în Arctica, implicând Flota rusa a Nordului, a anuntat purtatorul de cuvânt al flotei, capitanul de rangul I, Vadim Serga, indicând ca obiectivul acestor aplicatii este de a asigura protectia unui important sit industrial.

'Aplicatii tactice interarme cu implicarea tuturor efectivelor Flotei ruse a Nordului se desfasoara în peninsula Taimâr, în apropiere de orasul Norilsk', a specificat el.

Exercitiile în Arctica vizeaza organizarea interactiunii între diferite arme si verificarea pregatirii personalului si a echipamentelor pentru a opera în zona arctica, pe un teren necunoscut, a mai adaugat purtatorul de cuvânt al Flotei ruse a Nordului.

Aceste aplicatii în Arctica intervin dupa ce Moscova a depus la începutul lunii august o cerere la Comisia ONU pentru trasarea granitelor platoului continental, în care revendica suveranitatea asupra a 1,2 milioane de kilometri patrati suplimentar în zona arctica. În cazul realizarii acestui demers, Rusia ar putea obtine acces la aproximativ 4, 9 miliarde de tone de hidrocarburi, potrivit unor estimari ale guvernului rus.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.