Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, anunț de ultimă oră: Luganskul va fi în curând luat sub control

cdnvideo.ru
Serghei Șoigu

Controlul asupra Donbassului se extinde, teritoriul Republicii Populare Lugansk va fi în curând luat sub control, a declarat ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu.

"Grupuri ale Forțelor Armate Ruse împreună cu unități ale Miliției Populare a Republicilor Populare Lugansk și Donețk continuă să extindă controlul asupra teritoriilor Donbassului. Eliberarea Republicii Populare Lugansk se apropie de finalizare", a declarat Shoigu, vineri, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Administrație al Ministerului rus al Apărării, relatează Interfax.

"Forțele Armate ale Ucrainei, încercând să întârzie înaintarea trupelor ruse, nu-i lasă pe localnici să iasă din orașe și orașe și să-i folosească ca scuturi umane", a declarat ministrul.

"Suferind infrangeri pe teren, regimul de la Kiev cauta sa obtina cel putin succese pe termen scurt in unele zone, trecandu-le ca fiind mari", a spus Shoigu.

"În ajunul Zilei Victoriei, autoritățile ucrainene au făcut o încercare aventuroasă de a cuceri insula Zmeiny. Această acțiune dubioasă s-a dovedit a fi un eșec total. Forțele Armate Ruse au eliminat peste 50 de militari ai unităților de elită ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Timp de trei zile, patru avioane inamice, 10 elicoptere, 30 de vehicule aeriene fără pilot și trei bărci au fost distruse. Subliniez că orice provocare va continua să fie strict suprimată", a spus ministrul.

Pe 21 februarie, președintele rus a semnat un decret de recunoaștere a independenței republicilor populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, Putin a anunțat începerea invaziei în Ucraina.

Ca răspuns, multe țări au impus sancțiuni pe scară largă împotriva Rusiei. O serie de țări furnizează Ucrainei arme și echipamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.