Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunţă că 1,5 milioane de oameni din lume au fost vaccinaţi cu Sputnik V

vaccin Sputnik V

Rusia a anunţat că 1,5 milioane de oameni - în întreaga lume - au fost vaccinaţi cu vaccinul împotriva noului coronavirus Sputnik V, promovat puternic de Kremlin, care l-a transformat într-un instrument de influenţă geopolitică, relatează AFP, potrivit news.ro.

Un purtător de cuvânt al Fondului Suveran rus (RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului), Arseni Palaghin, a confirmat acest număr pentru AFP, fără să ofere detalii cu privire la repartizarea persoanelor vaccinate în diverse ţări care au comandat vaccinulrusesc.

”Nu putem spune câţi oameni au fost vaccinaţi în Rusia şi câţi în restul lumii”, a declarat el.

Citește și: BREAKING SURSE Costel Alexe va fi cercetat la LIBER -Nu are măsură preventivă sau cauțiune stabilită de DNA în dosarul TONELOR DE TABLĂ pretins luate drept mită

Rusia a fost prima ţară din lume, în august, care a omologat un vaccin împotriva noului coronavirus, un anunţ care a fost primit cu scepticism de către comunitatea internaţională, care l-a considerat prematur, înainte de lansarea testelor în masă (faza 3) şi de publicarea rezultatelor ştiinţifice.

Ministrul rus al Sănătăţii Mihail Muraşko anunţa săptămâna trecută că 800.000 de ruşi au fost vaccinaţi şi că 1,5 milioane de doze au fost distrinuite în ţară.

Un consilier al lui Muraşko anuţa duminică la televiziunea publică rusă lansarea unor negocieri cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în vederea includerii Sputnik V într-o listă de vaccinuri care pot fi utilizate în situaţii de urgenţă.

Potrivit acestui consilier, acest lucru ar permite simplificarea procedurii de înregistrare a vaccinului şi utilizarea acestuia în cadrul campaniilor OMS în ţări care întâmpină dificultăţi în aceesul la un vaccin.

Rusia se confruntă cu un al doilea val foarte sângeros de covid-19, însă autorităţile refuză pentru moment orice nouă izolare la nivel naţional.

Citește și: BREAKING Purtatul măștii RĂMÂNE OBLIGATORIU la Constanța - Instanța supremă RESPINGE DEFINITIV acțiunea avocatei ION și răstoarnă decizia CAB

Campania de vaccinare a populaţiei ruse a început în decembrie.

Date publicate zilnic de către autorităţi arată că 3,42 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit de la începutul pandemiei şi că au murit peste 62.000, însă aceste statistici înregistrează numai morţile a căror cauză directă este noul coronavirus, în urma unei autopsii.

În baza unei definiţii mai largi a cauzei morţii, aproximativ 180.000 de oameni au murit din cauza covid-19 în Rusia de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.