Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia anunţă disponibilitatea Ucrainei de a colabora în ancheta privind prăbuşirea avionului de pasageri An-148

Preşedintele ucrainian Pyotr Poroshenko s-a oferit să colaboreze cu Rusia în ancheta privind prăbuşirea avionului de pasageri An-148, firma care a produs aparatul fiind ucraineană, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dimitri peskov, citat de TASS. Conform concluziilor preliminare, o posibilă cauză a accidentului a fost gheaţa depusă pe instrumentele de măsurare a vitezei, ceea ce a dus la transmiterea de date eronate privind viteza de zbor. „Preşedintele ucrainian i-a transmis condoleanţele sale şefului statului din Rusia. El şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu Rusia privind firma care a fabricat avionul pentru a se găsi cauzele accidentului”, a spus Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS.

Peskov a confirmat că Vladimir Putin a vorbit luni la telefon cu Poroshenko. Conform Kremlinului, discuţia a fost iniţiată de partea ucrainiană. Experţii ruşi care au investigat accidentul spun că o cauză posibilă ar fi gheaţa care s-a adunat pe instrumentele care măsurau viteza avionului. Astfel, au fost înregistrate date incorecte privind viteza avionului, conform The Telegraph.

„Un factor în crearea accidentului ar putea să fie datele greşite primite de piloţi privind viteza aeronavei, din cauza stratului de gheaţă depus pe instrumentele care măsurau viteza în timp ce sistemele de încălzire erau oprite”, a transmis Comitetul Interstatal al Rusiei pentru Aviaţie (IAC).

IAC a declarat că a fost analizat aparatul de înregistrare de la bord şi că urmează şi cutia neagră, care a înregistrat conversaţiile din cabina de pilotaj. De asemenea, se va analiza şi dacă tuburile pilot s-au defectat.

Ziarul RBK a publicat informaţii marţi conform cărora căpitanul avionului a refuzat procedura de degivrarei înainte de decolare, cel mai probabil din cauza temperaturii moderate.

IAC a declarat că avionul a început să întâmpine probleme după două minute şi jumătate de la decolare la o altitudine de aproximativ 1300 de metri, moment în care instrumentele au început să afişeze viteze diferite.

Pilotu lautomat a fost dezactivat şi aeronava a început să piardă viteză brusc până în momentul impactului cu solul.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că au fost recuperate 1.400 de părţi ale cadavrelor şi 900 de fragmente din avion, până în acest moment, iar căutările continuă.

Avionul aparţinând companiei Saratov, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică, la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul Domodedovo din Moscova.

Avionul Antonov An-148 era în drum spre Orsk, un oraş rus din Munţii Ural. Aeronava s-a prăbuşit în apropierea satului Argunovo, situat la aproximativ 80 de km distanţă de Moscova, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.