Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiția Rusiei: 'Problemele legate de aprovizionarea cu gaze a Europei vor dura până la ridicarea sancțiunilor'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Problemele legate de aprovizionarea cu gaze prin Nord Stream vor persista până la ridicarea sancțiunilor care împiedică întreținerea unităților de conducte, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

"Problemele de pompare au apărut din cauza sancțiunilor impuse împotriva țării noastre și împotriva mai multor companii de către statele occidentale, inclusiv Germania și Marea Britanie. Nu există alte motive care ar duce la probleme cu pomparea", a declarat el reporterilor. El a explicat că "o unitate a rămas funcțională și nu reușește, iar acolo apar defecțiuni, iar acest lucru duce la oprirea pompei", a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Interfax.

El a subliniat că, din cauza sancțiunilor, întreaga lucrare a conductei "se bazează pe o unitate care are nevoie de întreținere serioasă".

Peskov a fost întrebat dacă se poate spune că problema pompei de gaze prin nord stream depinde în totalitate de sancțiuni, iar livrările vor fi reluate dacă aceste sancțiuni vor fi ridicate sau relaxate.

"Desigur, tocmai sancțiunile care interferează cu întreținerea unităților, care împiedică deplasarea acestora fără garanții legale adecvate, ne împiedică să oferim aceste garanții legale și așa mai departe, aceste sancțiuni pe care statele occidentale le-au impus sunt cele care au adus situația la ceea ce vedem acum", a concluzionat Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.