Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar fi gata pentu o pace cu Ucraina: Condițiile expuse de Serghei Lavrov

Euronews
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Rusia ar fi pregătită pentru încheierea politică și diplomatică a războiului împotriva Ucrainei, dar doar pe baza faptului că a reușit deja să o ocupe, notează RIA Novosti cu referire la declarația lui Lavrov la Duma de Stat a Federației Ruse din 14 februarie.

„Rămânem deschiși către o înțelegere politică și diplomatică bazată pe luarea în considerare a intereselor noastre legitime, pe baza luării în considerare a realităților care s-au dezvoltat de-a lungul multor ani și care au condus acum la situația actuală”.

Totodată, Lavrov a remarcat că, întrucât „țările occidentale” nu vor să țină cont de interesele Moscovei și de realitățile care s-au dezvoltat „pe teren”, opțiunile de acord „nu sunt încă vizibile”.

„Totuși, în absența unor propuneri serioase din partea celor care ne-au declarat război și (ținând cont) de reticența lor de a nu ține cont nici de interesele noastre, nici de realitățile de pe teren, la negociere nu va funcționa. încă la masă. Nu există astfel de opțiuni la vedere." .

El a mai declarat că se presupune că „Washingtonul și aliații săi nu renunță la visele lor de a ne provoca o înfrângere strategică”.

În același timp, Lavrov a avut o viziune că armata rusă ar fi „accționat cu succes” în „teatrul de război ucrainean” și se presupune că „în Occident, ei nu mai vorbesc despre victoria lor, ci despre cum să-l împiedice pe Putin să câștige”.

Oficialul rus a mai reiterat că securitatea Rusiei și a teritoriilor ucrainene capturate de ocupanți „va fi asigurată în mod fiabil, iar obiectivele operațiunilor speciale (cum numesc rușii războiul împotriva Ucrainei – n.red.) în acest context vor fi atinse. "

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.