Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar putea anexa și Osetia de Sud: referendumul ar urma să aibă loc în mai-iunie

cronicaromana.net
Osetia de Sud, hartă

Un referendum în care locuitorii din Osetia de Sud vor vota pe tema aderării la Rusia ar putea avea loc în mai-iunie a acestui an, a spus prim-vicepreședintele Comisiei pentru afaceri, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții Viktor Vodolatsky pentru agenția TASS.

Secretarul de presă al șefului republicii, Dina Gassieva, a declarat pentru sursa citată că procedurile vor fi finalizate după alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 10 aprilie. „Cred că pe 10 aprilie, când vor avea loc alegerile prezidențiale ale republicii în Osetia de Sud, calendarul referendumului va fi deja clar, când îl vor anunța", a spus oficialul. „După alegeri, după depunerea jurământului de către președinte, acesta va desfășura această procedură. Nu cred că va dura mult timp - mai-iunie".

Oficialul din Osetia de Sud a numit aderarea la Federația Rusă un „vis al multor locuitori” din 2008, când republica a fost supusă „agresiunii Georgiei sub conducerea lui Mihail Saakașvili”.

La 26 august 2008, după agresiunea armată a Georgiei împotriva Țhinvalului, Rusia a recunoscut suveranitatea Osetiei de Sud și a Abhaziei. Liderii ruși au declarat în repetate rânduri că recunoașterea independenței celor două foste autonomii georgiene reflectă realitățile existente și nu este supusă revizuirii. Cu toate acestea, Tbilisi refuză să recunoască independența republicilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.