Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar putea ridica restricțiile la exporturile de motorină prin conductă în zilele următoare

puterea.ro
motorina

Guvernul de la Moscova se pregăteşte să ridice, parţial, embargoul vizând exporturile de motorină, informează cotidianul rus Kommersant citând surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, relatează Reuters.

Potrivit Kommersant, restricţiile vor fi ridicate numai pentru exporturile de motorină prin conducte iar volumele ar putea fi supuse unor cote pentru a evita o explozie a preţurilor angro. În schimb, restricţiile la exporturile de benzină vor rămâne în vigoare, pentru moment, conform Agerpers.

Facilităţile de depozitare ale Transneft, compania rusească responsabilă de transportul de hidrocarburi, sunt aproape pline iar redirecţionarea volumelor suplimentare spre piaţa internă este imposibilă din punct de vedere tehnic, susţine Kommersant.

Oficial, autorităţile de la Moscova au anunţat marţi că nu au stabilit niciun calendar pentru embargoul la exporturile de carburanţi pe care l-au introdus luna trecută.

Chiar dacă este unul dintre cei mai mari producători mondiali de petrol, Rusia s-a confruntat în ultimele luni cu probleme în aprovizionarea cu benzină şi motorină deoarece preţurile mai mari la export a făcut mai avantajoasă vânzarea peste hotare a producţiei pentru companiile ruseşti de rafinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.