Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar putea să furnizeze UE 100 milioane de doze de vaccin Sputnik V în trimestrul al doilea

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Rusia ar putea să furnizeze Uniunii Europene 100 milioane de doze ale vaccinului său Sputnik V împotriva coronavirusului în al doilea trimestru al anului 2021, o cantitate suficientă pentru a vaccina 50 de milioane de persoane, a anunţat vineri Fondul rus de investiţii directe (RDIF), citat de Reuters şi TASS.

Furnizarea Sputnik V în UE ar putea începe dacă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) autorizează vaccinul rusesc în spaţiul blocului comunitar şi numai după finalizarea vaccinării majorităţii populaţiei Federaţiei Ruse, precizează RDIF, potrivit agerpres.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

Vaccinuk Sputnik V a fost înregistrat în 15 ţări, iar Moscova a trimis deja la EMA documente pentru a fi examinate în vederea autorizării, a indicat şeful RDIF, Kirill Dmitriev, într-o postare pe Twitter.

Anterior, oficialul rus declarase că prima etapă de obţinere a permisiunii de utilizare a vaccinului Sputnik V în Uniunea Europeană este prevăzută pentru sfârşitul lunii ianuarie, constând într-o aşa-numită consultare ştiinţifică.

RDIF a depus la EMA o cerere pentru o autorizaţie de utilizare de urgenţă (EUA, emergency use authorization) a vaccinului Sputnik V la 22 decembrie anul trecut.

Ungaria a anunţat că va achiziţiona două milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V, fiind prima ţară din UE care cumpără vaccinuri anti-COVID-19 în afara schemei gestionate de Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.