Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ar putea străpunge linia frontului în Ucraina - Avertismentul lansat de ISW

X
fortificații ucraina

Lipsa de muniție a Ucrainei cauzată de întârzierile ajutorului SUA ar putea duce în curând la o străpungere a Rusiei pe linia frontului, a spus o evaluare serioasă a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

În ultimul său raport din 13 martie, ISW a subliniat că Ucraina este forțată să raționalizeze muniția critică – în special obuzele de artilerie – și să prioritizeze alocarea pe baza acelor zone care se confruntă în prezent cu cele mai intense atacuri rusești.

Întrucât forțele Moscovei dețin în prezent inițiativa în război și sunt capabile să determine „timpul, locația și amploarea operațiunilor ofensive”, acest lucru lasă alte zone din prima linie extrem de vulnerabile.

Situația a fost recunoscută recent de comandantul-șef ucrainean Oleksandr Syrskyi, care într-o postare pe Telegram din 13 martie a spus că „situația devine treptat mai dificilă și există amenințarea ca unitățile inamice să avanseze adânc în formațiunile noastre de luptă”.

Syrskyi nu a precizat la ce zone se referă, dar a spus că unitățile care dețin aceste poziții vor fi întărite cu „rezerve, muniție, echipamente de război electronic, care vor asigura în continuare stabilitatea apărării noastre pe această parte a frontului”.

Potrivit ISW, linia frontului actuală nu este stabilă, iar „alocarea în timp util a trupelor ucrainene din Vest este esențială pentru a împiedica Rusia să identifice și să exploateze o oportunitate pentru o descoperire pe un sector vulnerabil al frontului”.

Syrskyi, pe 13 martie, a declarat că Rusia continuă să avanseze în apropierea așezărilor Terny, Ivanivske, Berdichi, Tonenke din regiunea Donețk și Verbove și Robotyne din regiunea Zaporizhzhia.

În alte sectoare ale frontului, pe care Syrskyi nu le-a precizat, activitatea forțelor ruse „a scăzut considerabil”, a spus generalul, sugerând că aceasta a urmat „pierderilor extrem de grele” ale Rusiei după două săptămâni de lupte aprige.

„Acest lucru s-a întâmplat din cauza deciziilor manageriale în timp util de a întări apărarea acestui sector al frontului, înlocuirii la timp a unităților care și-au pierdut capacitatea de luptă, precum și datorită curajului și rezistenței soldaților noștri”, a spus Syrskyi.

Dar ISW a avertizat că astfel de schimbări în ritmul atacurilor rusești ar putea semnifica, de asemenea, „reprioritizarea eforturilor ofensive”, pe măsură ce forțele Moscovei încearcă să pătrundă în alte zone ale liniei frontului.

Deși acest lucru oferă forțelor Kievului șansa de a se regrupa, rearma și contraataca, Kremlinul poate crede că deficitul de muniții din Ucraina face ca riscul unor astfel de pauze operaționale să merite, a spus ISW.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.