Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia are alt război, până la cel cu Ucraina: COVID-19 face prăpăd, ultimele 24 de ore au consemnat un record trist

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Numărul spitalizărilor cauzate de COVID-19 s-a dublat într-o singură zi în Rusia, ajungând la 17.487 de persoane internate, a informat marţi centrul operativ de luptă împotriva acestei boli infecţioase, relatează EFE.

Cu o zi în urmă, autorităţile sanitare din Rusia au informat că 9.090 de persoane erau internate cu COVID-19 în întreaga ţară.

În total, în ultimele 24 de ore, în Rusia au fost detectate 125.836 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce constituie un nou record de contagieri de la începutul pandemiei, scrie agerpres.ro.

Numărul infectărilor s-a menţinut peste pragul de 120.000 pentru a treia zi consecutivă, după ce autorităţile sanitare ruse raportaseră în ziua precedentă 124.070 de cazuri.

La Moscova, focarul pandemiei în Rusia, au fost depistate 21.533 de cazuri noi, cu aproape 2.000 mai puţine decât în ziua precedentă. De asemenea, au fost înregistrate 76 de decese.

Rusia a raportat de la începutul pandemiei 11.986.913 de cazuri de COVID-19 şi 332.012 de decese, deşi numărul total al deceselor ar putea fi aproape de două ori mai mare.

Autorităţile atribuie această creştere considerabilă a numărului de infectări răspândirii rapide a variantei Omicron a noului coronavirus, mult mai contagioasă.

Primăria din Moscova a recomandat persoanelor de peste 60 de ani şi celor cu boli cronice să rămână în locuinţele lor.

Totuşi, guvernul de la Kremlin a respins luni posibilitatea impunerii unui lockdown în ţară ca urmare a situaţiei sanitare create de coronavirus.

Potrivit autorităţilor din domeniul medical, până la data de 28 ianuarie, 79.269.155 de persoane ruse au fost vaccinate cu schemă completă împotriva noului coronavirus, reprezentând 64,4% din populaţia eligibilă pentru vaccinare, în condiţiile în care Rusia speră să ajungă la o acoperire vaccinală de 80%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.