Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia are tot mai mulți miliardari: încă 22 pe listă, față de anul trecut / cine ocupă podiumul (Forbes)

Iova Capital Dispatch
dolari americani

Clasamentul anual al miliardarilor revistei Forbes include 110 ruși - cu 22 de persoane mai mult decât anul trecut, potrivit ediției ruse a revistei. Asta cel puțin în ceea ce îi privește pe cei care au reușit să facă profit, deoarece nu toți magnații ruși au câștigat anul trecut. La începutul anului 2023, revista Forbes a prezentat un clasament al miliardarilor ruși ale căror averi au scăzut cel mai mult din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Cei mai bogați ruși

Potrivit ratingului, cel mai bogat rus a fost co-fondatorul EuroChem, Andrei Melnichenko - revista a estimat averea acestuia la 25,2 miliarde de dolari (a ocupat locul 58 în clasamentul internațional).

Locul al doilea pe lista rusă a fost luat de proprietarul Norilsk Nichel, Vladimir Potanin (23,7 miliarde), al treilea - proprietarul uzinei metalurgice Novolipetsk, Vladimir Lisin (22,1 miliarde).

Averea totală a miliardarilor ruși a crescut de la 353 la 505 miliarde în timpul anului trecut. În clasamentul actual, cotațiile și cursurile de schimb au fost fixate pe 10 martie 2023, când dolarul valora 75,9 ruble.

Forbes amintește că, în 2021, valoarea activelor celor mai bogați ruși a fost estimată la 606 miliarde de dolari, iar pe listă se aflau 123 de persoane.

Mulți au căzut sub sancțiuni și au pierdut averi colosale

La începutul anului 2023, revista Forbes a prezentat un clasament al miliardarilor ruși ale căror averi au scăzut cel mai mult din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Lista include 68 de persoane. Potrivit revistei, cele mai mari pierderi au fost suferite de principalul proprietar al Severstal, Alexei Mordashov, care a căzut sub sancțiunile SUA. Averea omului de afaceri și a familiei sale a scăzut cu 11,1 miliarde de dolari pe parcursul anului. Locul al doilea i-a revenit fondatorului pieței de afine Tatyana Bakalchuk (a pierdut 8,3 miliarde), locul al treilea fiind ocupat de fondatorul Tinkoff Bank, Oleg Tinkov (5,9 miliarde).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.