Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensivă puternică a rușilor în Harkov: cel puțin trei morți într-un atac cu rachete

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Trei civili au fost ucişi în urma unui atac al forţelor ruse cu rachete asupra regiunii Harkov în ultimele 24 de ore, printre victime numărându-se o femeie în vârstă care a decedat în cursul nopţii de luni spre marţi în oraşul Harkov, centrul administrativ omonim al regiunii, a indicat marţi guvernatorul ucrainean al provinciei, potrivit Reuters şi Ukrinform, relatează Agerpres.

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, se află aproape de graniţa cu Rusia şi a fost bombardat constant de când a început invazia rusă, pe care Moscova o numeşte 'operaţiune militară specială'.

'În cursul nopţii, inamicul a lansat din nou un atac cu rachete asupra Harkovului', a scris guvernatorul Oleg Sinegubov în aplicaţia Telegram.

'În Cartierul Industrial a fost avariat un imobil cu două etaje, iar o casă particulară, în care stătea o femeie de 73 de ani, a fost distrusă. Din păcate, ea a murit', a spus el.

Parchetul ucrainean din Harkov a indicat ulterior că atacul a avut loc în jurul orei 00:20, iar ruşii au lansat rachete S-300 din regiunea rusă Belgorod.

Doi bărbaţi au fost ucişi în urma bombardamentelor asupra localităţii Zolocev, la nord de oraşul Harkov.

Într-un mesaj separat, guvernatorul a comunicat despre un nou atac cu rachetă asupra Harkovului în cursul dimineţii de marţi, dar nu a oferit detalii.

Alerte de raid aerian au fost emise marţi dimineaţă pe întreg teritoriul Ucrainei, iar autorităţile au informat despre explozii în regiunea Dnipropetrovsk.

Astfel în această regiune, forţele ruse au bombardat Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Volodimir Zelenski, unde o rachetă a lovit un depozit de petrol, provocând un imens incendiu, potrivit Ukrinform.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, neagă în mod obişnuit că ar ataca ţinte civile, dar în realitate atacurile sale au devastat oraşe şi sate pe întreg teritoriul Ucrainei, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.