Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia acum a ieșit la iveală: de ce atacă Rusia dezlănțuit porturile ucrainene din Marea Neagră

observatornews.ro
cereale ucraina

Abia acum a ieșit la iveală: de ce atacă Rusia dezlănțuit porturile ucrainene din Marea Neagră

Ucraina, sub pretextul unui „acord privind cerealele", a creat stocuri semnificative de arme și muniții în Odesa și în alte porturi, a acuzat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu.

"Folosind aceste porturi ca acoperire pentru loviturile cu rachete ale Rusiei, au fost create stocuri substanțiale de arme și muniții în Odesa și în alte porturi de la Marea Neagră, care sunt furnizate sistematic frontului", a declarat Shoigu la Conferința de la Moscova privind securitatea internațională, relatează Interfax. Oficialul rus nu a oferit și dovezi în sprijinul declrațiilor sale, iar partea ucraineană nu a comentat acuzațiile până la publicarea acestei știri.

Potrivit acestuia, în apropierea hambarelor, a fost lansată producția de drone și vehicule ghidate marin, care lovesc instalațiile de infrastructură din Crimeea.  "Aceste fapte, cunoscute partenerilor occidentali ai Ucrainei, nu au fost luate în considerare atunci când ONU a luat în considerare problema prelungirii sau rezilierii acordului privind cerealele", a spus Shoigu.

Context tensionat în Marea Neagră

Marea Neagră este dominată de flota rusă. Luna trecută, Rusia a anunțat că se retrage din acordul privind cerealele, care a permis Ucrainei să transporte cereale prin Marea Neagră, în ciuda războiului. De atunci, atacurile ambelor părți din regiune s-au intensificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.