Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează Bulgaria: Dacă le dați arme ucrainenilor nu vom mai fi prieteni

Pinterest
Bulgaria

Administraţia Rusiei a transmis, joi, Bulgariei, înaintea vizitei secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, să evite furnizarea de armament Ucrainei, avertizând că vor fi afectate în mod durabil relaţiile bilaterale dintre Sofia şi Moscova.

Vezi și: Gafă fatală pentru un general rus: Ucrainenii l-au omorât după ce a dat un telefon pe o linie nesecurizată (The New York Times)

"Aş vrea să îi avertizez pe oficialii bulgari că furnizarea de armament şi muniţie, inclusiv de origine sovietică, naţionaliştilor ucraineni este improbabil să aducă optimism în dialogul bilateral, care oricum este deja deteriorat în acest moment", a declarat ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, conform agenţiei Associated Press preluată de mediafax.

Avertismentul intervine înaintea vizitei la Sofia a secretarului american al Apărării, Lloyd Austin. Vizita oficialului american va fi o oportunitate pentru discuţii cu liderii bulgari despre posibila furnizare de asistenţă militară Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse.

Vezi și: Războiul din Ucraina se transformă într-o mină de aur pentru industria americană de armament

Guvernul Bulgariei ezită să trimită armament Ucrainei, potrivit unor surse oficiale citate de presa de la Sofia. În schimb, Bulgaria oferă asistenţă umanitară Ucrainei şi a primit refugiaţi ucraineni, în principal de etnie bulgară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.