Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează că ar putea limita operaţiunile media germane, după restricțiile impuse postului său public

blacknews.ro
Rusia

Moscova a reproşat Berlinului că a impus restricţii postului public rus RT (fost Russia Today) şi a avertizat că în contrapartidă ar putea limita operaţiunile media germane în Rusia, relatează miercuri dpa, potrivit AGERPRES.

"Facem apel către Berlin cu toată seriozitatea să asigure funcţionarea normală a RT", a declarat pentru dpa Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Potrivit ei, bănci din Germania au refuzat deschiderea unui cont de afaceri pentru RT ca urmare a presiunilor din partea autorităţilor.

Zaharova a cerut ridicarea tuturor restricţiilor impuse companiei publice ruse de media, afirmând că în caz contrar Moscova va fi obligată "să ia contramăsuri dure împotriva media germane care funcţionează în Rusia", dar fără a da nume.

Citește și: Atac armat la trei spa-uri diferite în Georgia: 8 persoane ucise cu sânge rece

"Continuăm să sperăm într-o soluţie amiabilă", a adăugat Zaharova, notând că Berlinul încă nu a reacţionat la aceste critici.

Rusia a criticat faptul că banca prin care lucrează acum RT urmează să-i închidă contul la sfârşitul lui mai, iar potrivit Mariei Zaharova, zeci de alte bănci germane şi internaţionale au refuzat să coopereze cu societatea rusă.

Rusia a mai susţinut că presiunile politice s-au intensificat după anunţul că postul online în limba germană RT De va deveni canal de televiziune propriu-zis. Emisia acestuia ar fi urmat să înceapă în decembrie, dar încă nu a primit licenţă.

RT, deţinut de agenţia de presă de stat Rossia Segodnia şi cunoscut mai demult ca Russia Today, a fost criticat ca făcând parte din maşina de propagandă a Kremlinului, menţionează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.