Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează că Statul Islamic deține metodele de fabricare a armelor chimice

statul islamic

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) stapâneste metodele de fabricare a armelor chimice, a declarat joi pentru agentia de presa TASS Mihail Ulianov, seful Departamentului de neproliferare si control al armamentului din cadrul Ministerului de Externe rus.

'Gruparea Statul Islamic a obtinut, se pare, într-adevar acces la tehnologiile de fabricare a armelor nucleare, la documente tehnice si capacitati de productie', a afirmat el, indicând ca exista deja o 'multime de marturii' despre utilizarea de catre jihadisti a armelor chimice în Irak si Siria.

Consiliul de Securitate 'nu a reactionat deocamdata în mod adecvat la toate aceste fapte', a spus diplomatul rus, adaugând ca partea rusa insista asupra unei reactii internationale în aceasta privinta.

Moscova, a mai spus el, se pronunta asupra prelungirii mandatului Comisiei ONU create în 2013 pentru investigarea utilizarii armamentului chimic în Siria, al carei mandat ar trebui sa fie extins si pe teritoriul Irakului, unde Statul Islamic ocupa zone vaste. Dar, o investigatie în aceste teritorii este posibila numai dupa ce islamistii vor fi alungati de acolo.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.