Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia avertizează: În secret, NATO vrea să deplaseze armament modern în Donbass, folosind exercițiile drept paravan

stiri.md
rusia ucraina

Ucraina intenționează să folosească exercițiile Sea Breeze-2021 pentru a obține armament și muniție moderne, care să fie predate, în secret, trupelor și formațiunilor naționaliste concentrate lângă regiunile Donețk și Lugansk, necontrolate de autoritățile de la Kiev, a avertizat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov, informează Lenta.ru, citând un comunicat de presă.

”Exact acolo, folosind exercițiile drept paravan, se intenționează să fie duse armament și muniție moderne, precum și bunuri materiale pentru trupele ucrainene”, a subliniat el asigurând că, ulterior, armamentul va fi transferat în Donbass.

Konașenkov a subliniat că, pentru exercițiile menționate și care au fost planificate să se desfășoare din 28 iunie până la 10 iulie, cu participarea țărilor NATO, se dorește mobilizarea a circa patru mii de militari, 40 de nave de război, șalupe și nave auxiliare, precum și 30 de unități de tehnică de aviație și mai mult de 100 de vehicule și blindate.

Conform scenariului aprobat pentru manevre, țările vor exersa acțiuni în condițiile unei ”situații de criză”, provocate de niște ”formațiuni armate ilegale”, în opinia Kievului și care se bucură de ”sprijinul total” al statului vecin. Și, în pofida statutului maritim al exercițiilor, granițele reale ale activității militare vor trece mult dincolo de limitele secțiunii ucrainene din Marea Neagră, a constatat Konașenkov.

Reprezentantul instituției a asigurat că Rusia va urmări cu atenție pregătirea și desfășurarea exercițiilor ucraineano-americane cu implicarea țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice. El a arătat că Rusia își rezervă dreptul de a reacționa la situație și de a lua măsuri dacă va considera oportun din punctul de vedere al asigurării securității sale militare.

Anterior, deputatul ucrainean din partea partidului ”Platforma de Opoziție – Pentru Viață”, Vadim Rabinovici, a recunoscut că autoritățile de la Kiev greșesc refuzând relațiile comerciale cu Moscova. ”Am oprit comerțul cu Rusia și cu țările CSI și am pierdut zeci de miliarde de dolari și nu le-am compensat cu nimic”, a observat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.