Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia bagă Africa la înaintare. Dacă vreți pâine presați Vestul să ridice sancțiunile ca sa vină grâul

ZF
Serghei Lavrov

Șeful diplomației de la Moscova a rugat „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea imediată a sancțiunilor impuse Rusiei, motivând că acestea dau peste cap liniile internaționale de transport și logistică, conform publicației de opoziție rbc.

Ministrul afacerilor externe de la Kremlin a lăudat țările din Africa pentru „poziția obiectivă” în legătură cu „situația” din Ucraina: „Rugăm prietenii noștri, Uniunea Africană, să ceară și să ceară insistent de la Occident, anularea sancțiunilor ilegale și unilaterale care aruncă în aer comerțul internațional, atât de necesar, afectând iremediabil infrastructura logistică de transport”, a declarat ministrul.

De asemenea, acesta a mai declarat: „Rusia își îndeplinește cu bun simț obligațiile internaționale care privesc contractele și, mai ales, cele legate de exportul bunurilor de consum și alte produse extrem de necesare Africii”.

Lavrov a promis că Federația Rusă va susține în continuare țările din Africa și va milita pentru dezvoltarea colaborării „fructuoase” și speră că în viitorul apropiat vor reuși să contureze un format pentru summit-ul Africa-Rusia.

Declarațiile ministrului lui Putin vin în contextul în care tot mai mulți experți avertizează despre iminența unei crize alimentare la nivel global din cauza blocării de către armata rusă a porturilor ucrainene.

Kievul este unul dintre liderii mondiali în ceea ce privește exportul de cereale, 14% din produsul mondial de porumb este realizat în Ucraina.

Din momentul declanșării invaziei ruse, guvernul de la Kiev a ajuns în imposibilitatea de a mai exporta cereale.

Toate porturile ucrainene, atât de la Marea Azov, cât și de la Marea Neagră, se află sub o blocadă totală.

Anterior, mai mulți lideri europeni au acuzat Rusia de faptul că duce un război hibrid  și încearcă să îngenuncheze Kievul prin sabotare economică.

Ministrul de externe de la Berlin a declarat că situația din Ucraina poate duce la o foamete globală: „Rusia pune temeliile unor crize globale și organizează, conștient, blocarea exporturilor ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.