Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia bate în retragere: Moscova vrea pace în Ucraina 'cât mai curând posibil'

stiri.md
Rusia steag drapel

Consilierul prezidențial rus Vladimir Medinsky, cel care conduce delegația Rusiei în negocierile cu Ucraina, susține că negocierile cu Ucraina merg greoi, încet, dar Rusia se străduiește sincer să ajungă la pace cât mai curând posibil. El a mai spus că Rusia este în favoarea transformării Ucrainei într-un stat pașnic și neutru care nu este un punct de sprijin NATO.

"Desigur, ne-am dori ca totul să se întâmple mult mai repede, aceasta este o dorință atât de sinceră a părții ruse. Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil", a spus Medinsky, informează Interfax.

„Sarcina principală a grupului de negociere este să găsească printre numărul imens de probleme complexe pe acelea asupra cărora poți găsi un acord, să te bazezi pe ele, să pui aceste probleme comune pe ordinea de zi și astfel treptat, pas cu pas, să mergi către rezultat - încheierea unei păci care să se potrivească popoarelor noastre”, a subliniat el.

Medinsky a remarcat că nu ar dori să se concentreze asupra dificultăților care apar în procesul de negociere. „Credeți că aspirația statului nostru și sarcina stabilită de președinte este sarcina de a realiza pacea pe pământul Ucrainei, acesta este un stat pașnic, neutru, prietenos față de noi, care nu este un punct de sprijin NATO, nu este un avanpost. dintre acele forțe care doresc să facă rău țării noastre”, a adăugat el.

Potrivit lui Medinsky, la discuții Kievul își propune să creeze în Ucraina o versiune austriacă sau suedeză a unui stat demilitarizat cu propria sa armată.

Vezi și: Breaking | Rusia anunță un posibil 'compromis' în negocierile cu Ucraina

„Conservarea și dezvoltarea statutului neutru al Ucrainei, demilitarizarea Ucrainei - se discută o întreagă gamă de probleme legate de mărimea armatei ucrainene. Ucraina oferă o versiune austriacă, suedeză a unui stat demilitarizat neutru, dar la nivelul în același timp, un stat care are propriile forțe armate și navale. Toate aceste probleme sunt discutate la nivelul conducerilor ministerelor Apărării Rusiei și Ucrainei", a spus Medinsky.

Șeful delegației ruse a amintit că „Ucraina are un statut neutru și acum”. „A fost cu condiția neutralității că Ucraina s-a retras din Uniunea Sovietică în 1991, iar această neutralitate este scrisă în Declarația de suveranitate a Ucrainei”, a subliniat el.

„Desigur, problema cheie pentru noi este statutul Crimeei și Donbass, precum și o serie de probleme umanitare, inclusiv denazificarea, drepturile populației vorbitoare de rusă și statutul limbii ruse și așa mai departe”, a adăugat Medinsky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.