Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia bate în retragere, Occidentul răsuflă ușurat: Peste 10.000 de soldați se întorc la baze după exerciții în apropiere de Ucraina

polishnews.co.uk
Zapad-21 militari rusi

Peste 10.000 de soldați ruși se întorc la bazele lor permanente după exerciții de o lună în apropiere de Ucraina, anunță Reuters, citând agenția de presă Interfax și armata rusă.

Interfax a precizat că exercițiile au avut loc în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei, inclusiv în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, precum și în regiunile sudice rusești Rostov și Kuban.

Desfășurarea de către Rusia a zeci de mii de trupe în nordul, estul și sudul Ucrainei a alimentat temerile Kievului și ale capitalelor occidentale că Moscova plănuiește un atac.

Rusia neagă orice astfel de planuri, spunând că are nevoie de promisiuni din partea Occidentului - inclusiv de o promisiune din partea NATO de a nu extinde alianța spre est, spre granițele rusești - deoarece propria securitate este amenințată de legăturile tot mai strânse ale Ucrainei cu alianța occidentală.

De asemenea, Moscova spune că își poate desfășura trupele pe teritoriul său așa cum consideră necesar.

Estimările privind numărul de trupe rusești recent mutate mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la 90.000, iar un document al serviciilor de informații americane sugerează că acest număr ar putea fi mărit până la 175.000.

"O etapă de coordonare a luptei a diviziilor, a echipajelor de luptă, a escadroanelor la unitățile motorizate... a fost finalizată. Peste 10.000 de militari... vor mărșălui spre dislocarea lor permanentă de pe teritoriul zonei de exerciții a armelor combinate", a declarat armata, citată de Interfax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.