Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia bombardează Siria. Vizate sunt ţinte din Idleb şi Homs

Forţele aeriene siriene şi ruse întreprind lovituri exclusiv în provinciile siriene Idleb şi Homs, pentru a preîntâmpina pătrunderea de combatanţi ai grupării Statul Islamic (SI) din oraşul irakian Mosul în Siria, a declarat vineri şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, informează Interfax.

'Forţele noastre aviatice şi aviaţia militară siriană lucrează doar în provinciile Idleb şi Homs, pentru a preîntâmpina pătrunderea de combatanţi ai SI, care ar putea veni din Mosul, în Siria', a declarat Lavrov, la finalul întrevederii avute la Lima cu secretarul de stat american John Kerry.

ALERTĂ în Australia: 27 de răniţi într-o EXPLOZIE care a avut loc într-o bancă de lângă Melbourne

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat marţi declanşarea unei 'mari operaţiuni de atacuri masive împotriva poziţiilor organizaţiei Statul Islamic şi ale Frontului de Cucerire a Levantului (fostul Front Al -Nusra, Al Qaida în Siria) în provinciile siriene Homs şi Idleb', la care au luat parte, pentru prima dată, avioane decolate de pe portavionul 'Amiral Kuzneţov'.

Portavionul 'Amiral Kuzneţov', singurul de care dispune armata rusă, a sosit săptămâna trecută în largul coastelor siriene pentru a consolida dispozitivul militar rus. Portavionul, a cărui bază se află la Severomorsk, în Marea Barents, are la bord avioane de vânătoare SU-33, MiG-29KR şi MiG29-KUBR, precum şi elicoptere Ka-52K, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.