Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia cere o anchetă independentă în masacrul de la Bucea: 'E o punere în scenă monstruoasă!'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, este convins că masacrul de la Bucea ar trebui investigat, dar o astfel de anchetă ar trebui să fie „imparțială” și „independentă”.

„Desigur, punerea în scenă monstruoasă la Bucea ar trebui să fie investigată", a declarat Peskov reporterilor miercuri, relatează agenția rusă TASS. „Dar, în același timp, trebuie să decidem că va fi o anchetă cu adevărat imparțială, independentă. Ne amintim cu toții de diferite tipuri de investigații în care Rusia nu a fost reprezentată recent și pe care nu le putem percepe în niciun caz ca fiind independente. Este foarte important să evităm o astfel de situație", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Vezi si: Rareș Bogdan îl caracterizează pe Valdimir Putin: 'Acest Antihrist a restricţionat accesul la adevăr!'

Varianta Rusiei

Pe 3 aprilie, Ministerul rus al Apărării a negat acuzațiile Ucrainei de ucidere a civililor în orașul Bucea. Departamentul a spus că forțele armate ale Federației Ruse au părăsit complet Bucea pe 30 martie, iar "dovezi ale crimelor" au apărut abia în a patra zi, când angajați ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraș. Ministerul Apărării din Rusia a mai subliniat că, pe 31 martie, primarul din Bucea, Anatoli Fedoruk, în mesajul său video, a confirmat că nu există militari ruși în oraș, fără a menționa vreun localnic împușcat pe străzi. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit situația din Bucea un „atac fals”. Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia, a susținut luni o conferință de presă de urgență, după ce președinția britanică a Consiliului de Securitate a respins de două ori într-o zi cererile Rusiei de a convoca o reuniune privind masacrul de la Bucea. Într-o conferință de presă, diplomații ruși au prezentat înregistrări video de la Bucea, filmate imediat după plecarea armatei ruse din oraș, în care ei susțin că nu au existat cadavre ale morților pe străzi.

Vezi si: Turcia cere o anchetă independentă în legătură cu cadavrele de la Bucea: 'Imaginile cu masacrul sunt șocante și triste pentru umanitate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.