Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia cere Coreei de Sud să elibereze nava 'Sevastopol', reținută pentru încălcarea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

rusia sanctiuni

Ambasadorul Coreei de Sud la Moscova a fost convocat luni la Ministerul de Externe rus, unde i s-a cerut ca Seulul să elibereze imediat nava rusă de transport 'Sevastopol', reţinută în weekend în unul din porturile sud-coreene, sub suspiciunea de a fi încălcat sancţiunile internaţionale împotriva Coreei de Nord, relatează dpa şi Interfax preluate de Agerpres.

Operatorul navei, Gudzon Shipping Company (cu sediul în Vladivostok/Extremul Orient rus), fusese sancţionat în urmă cu două luni de către SUA pentru comerţ ilegal cu produse petroliere cu Coreea de Nord.

Nava 'Sevastopol' a fost reţinută sâmbătă în portul sud-coreean Busan, a indicat Ministerul de Externe rus într-un comunicat ce a calificat reţinerea vasului rusesc drept o acţiune 'ilegală'.

'Partea rusă a cerut ca autorităţile Coreei de Sud să ridice interdicţia faţă de nava rusă, pentru ca aceasta să poată părăsi portul' sud-coreean, subliniază comunicatul.

Rusia şi China, care au frontieră comună cu Coreea de Nord, au relaţii relaţii relativ strânse cu regimul de la Phenian, aflat sub incidenţa mai multor serii de sancţiuni ca urmare a testelor nucleare şi cu rachete balistice.

SUA au acuzat în repetate rânduri Federaţia Rusă de încălcarea sancţiunilor ONU împotriva Coreei de Nord. 'Şi nu este vorba de cazuri izolate, ci de încălcări sistematice', afirmase recent ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.