Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Putin a ordonat foamete globală: Forțele ruse distrug intenționat proviziile de cereale și utilaje agricole din Ucraina (presa britanică)

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Președintele rus Vladimir Putin folosește pe post de armă aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, ordonând forțelor sale să distrugă în mod deliberat proviziile de cereale și echipamentele agricole din Ucraina pentru a crea penurie, potrivit unui articol publicat în cotidianul britanic Daily Telegraph.

Citând oficiali occidentali neidentificați, principalul articol din Telegraph de joi dimineață afirmă că armata rusă a vizat "silozuri și alte infrastructuri de producție alimentară în orașe precum Herson, Luhansk și Donețk".

Ziarul citează apoi un oficial care a declarat: "[Rusia] a exacerbat o situație proastă preexistentă și a creat o amenințare majoră la adresa securității alimentare globale printr-o politică deliberată de transformare în armă a aprovizionării cu alimente la nivel mondial".

Este o poveste care vine în contextul în care liderii occidentali sunt din ce în ce mai îngrijorați de impactul războiului în ceea ce privește creșterea prețurilor la produsele de bază și, în prezent, a penuriei critice provocate de blocarea de către Rusia a porturilor din Ucraina, care este un exportator major de cereale.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a avertizat că această criză alimentară "ar putea dura ani de zile", iar Banca Mondială este atât de îngrijorată încât a alocat încă 12 miliarde de dolari pentru ameliorarea penuriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.