Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia-China, alianța care vrea să impună noua Ordine Mondială: anunț de ultimă oră făcut de Lavrov

News.ro
Serghei Lavrov

Rusia și China au planuri mari pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

"Avem planuri foarte ample pentru dezvoltarea cooperării bilaterale și, bineînțeles, o agendă bogată de politică externă, având în vedere rolul Rusiei și Chinei ca factor stabilizator în sistemul relațiilor internaționale", a declarat Lavrov în timpul primei întâlniri personale cu ministrul chinez de externe Qin Gang "pe marginea" G20, transmite Interfax.

Lavrov l-a felicitat din nou pe ministrul chinez pentru numirea sa în această funcție, exprimându-și încrederea că Qin Gang va asigura "continuitate și progres progres în toate domeniile convenite de lideri, inclusiv în domeniile comerțului, economiei, culturii".

Relații tensionate cu SUA

Ministrul de externe al Rusiei a sosit marţi seara în India, o ţară care are o veche prietenie cu Rusia şi care nu a condamnat invadarea Ucrainei.

Serghei Lavrov va profita de participarea sa la G20 pentru a critica Occidentul, potrivit unui comunicat de presă al ministerului său.

"Politica distructivă a Statelor Unite şi a aliaţilor lor a adus deja lumea în pragul catastrofei, a încetinit dezvoltarea socio-economică şi a înrăutăţit grav situaţia celor mai sărace ţări", se arată în documentul publicat marţi.

O întâlnire în marja G20 de la New Delhi între Antony Blinken şi ministrul chinez de externe Qin Gang este, de asemenea, incertă, deoarece relaţiile dintre China şi Statele Unite sunt tensionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.