Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul de la Kremlin primește o lovitură din China: Cea mai mare companie asiatică de rafinare își suspendă o investiție majoră în Rusia

Radu Pop
CGTN
rusia china

Grupul Sinopec, gigantul chinez de petrol şi gaze, a suspendat discuţiile referitoare la o investiţie de jumătate de miliard de dolari la o uzină chimică în Rusia, au declarat surse pentru Reuters.

Decizia celei mai mari companii de rafinare a petrolului din Asia subliniază riscurile pe care le pot implica în China sancţiunile occidentale impuse Rusiei.

Beijingul şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de sancţiuni, insistând că va menţine schimburile economice şi comerciale normale cu Rusia. De asemenea, a refuzat să condamne acţiunile Moscovei în Ucraina sau să le califice drept invazie.

Cu toate acestea, guvernul pare că se teme că sancţiunile pot afecta companiile chineze. De aceea, se pare că Beijingul ar fi îndemnat companiile chineze să fie precaute în ceea ce priveşte investiţiile în Rusia, al doilea furnizor de petrol şi al treilea furnizor de gaze al Chinei.

De când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o lună, cei trei giganţi energetici de stat ai Chinei - Sinopec, China National Petroleum Corp şi China National Offshore Oil Corp (CNOOC) - au început să evalueze impactul sancţiunilor asupra investiţiilor în valoare de mai multe miliarde de dolari în Rusia, potrivit unor surse în cunoştinţă de cauză.

Companiile vor urma cu rigiditate politica externă a Beijingului în această criză, a spus un director al unei companii petroliere de stat. Totodată, companiile chineze nu pot lua iniţiative în privinţa investiţiilor noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.