Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia combate COVID-19 cu armata. Cea mai mare mină de aur a țării, focar de infecție

static-news.moneycontrol.com
aur

Unităţi ale armatei ruse au fost desfăşurate în Siberia pentru a încetini propagarea noului coronavirus dintr-un focar în cea mai mare mină de aur a ţării, unde cel puţin 400 de angajaţi au fost contaminaţi, conform testelor preliminare, informează AFP.

Într-un comunicat publicat joi, ministrul rus al apărării a anunţat instalarea unei tabere de corturi pentru a plasa în carantină "circa 2.000" de lucrători de la mina Olimpiada, în regiunea Krasnoiarsk (Siberia orientală, centrul Rusiei), scrie Agerpres.

Această tabără, situată într-un sat din mijlocul taigalei, urmează să primească angajaţi care au fost în contact cu persoanele testate pozitiv şi care se "află în zona de risc", precizează comunicatul.

Armata a indicat mai devreme în cursul săptămânii că a desfăşurat de asemenea un spital de campanie mobil pentru a-i primi pe bolnavi.

Autorităţile regiunii Krasnoiarsk au ţinut luni o reuniune de criză consacrată situaţiei din această exploatare auriferă, unde primele cazuri de COVID-19 au fost semnalate la începutul lunii mai.

Spitale temporare au fost deschise în mai multe locuri ale instalaţiilor, în special în sala de sport şi căminele angajaţilor, au afirmat autorităţi locale.

Citește și: OFICIAL Care sunt excepțiile când masca NU e obligatorie. Ministerul Sănătății face precizări

Proprietate a companiei ruse Polyus - cel mai mare producător de aur din Rusia şi una dintre primele 10 companii miniere de aur la nivel mondial - mina de aur Olimpiada a fost deschisă în 1996 şi numără în prezent trei câmpuri de extracţie.

Directorul general al Polyus, Pavel Graciov, a afirmat luni că 866 de angajaţi ai minei, care are peste 6.000, au fost depistaţi pozitiv pentru coronavirus după primele teste.

Potrivit agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor, al doilea rând de teste a confirmat contaminarea la cel puţin 400 dintre aceşti angajaţi.

"Mina Olimpiada lucrează normal. Toţi angajaţii care nu sunt în carantină continuă să-şi îndeplinească obligaţiile", a precizat luni Graciov.

De la începutul epidemiei, mai multe mine de exploatare izolate în Rusia, în special de hidrocarburi, au devenit focare de COVID-19.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, Rusia a înregistrat 317.554 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 3.099 de morţi, ceea ce face din ea o a doua ţară din lume printre cele mai contaminate după SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.